beats by dre cheap

Izvjestaj za novembar i decembar 2008

Es Selamu alejkum ve rahmetullah ve berekatuhu

Svaka zahvala pripada samo Gospodaru Uzvisenom, Onom koji se brine za svakog roba Svoga, bilo siromasnog ili bogatog, bolesnog ili zdravog, tuznog ili veselog, za onog ko mu je pokoran ali i za onog koji grijesi prema Njemu. Jer Allah je neizmjerno Dobar, on je Er Rahman, milostiv prema svakome.Neka je salavat na posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve Sellem, koji je nas uzor u svemu

Buduci da smo odradili akcije za novembar a Bajram nam inshaAllah stize evo pocetkom decembra, akcije smo uradili i za decembar kako bismo Allahovom voljom omogucili da i oni koji su iskusani dunjaluckim nedacama budu sretni ovih bajramskih dana.

U septembru  smo sebepom jedne sestre saznali za jednu porodicu koja je ucinila hidzru u Sarajevo, sa svoje dvije male curice, uzrasta 3 i 4 godine. Porodica je bila u jako teskoj situaciji, buduci da su ovdje dosli a apsolutno nikakav posao im nije bio obezbjedjen. Hvala Gospodaru muz je uspio naci posao...no ipak valjacekati mjesec dana do plate. Odlucili smo, Allahovom voljom i odredjenjem, zaputiti se na Vratnik kod ove porodice i obradovati ih prehrambenim paketom u vrijednosti 100 KM. Kako nam prenosi sestra i njen muz koji su ovaj paket dostavili porodici, nakon sto su ih ugledali, ostali su zateceni i iznenadjeni... "Hvala Allahu koji se brine o svojim robovima“ i suza niz lice majke govorili su vise nego li bilo koja rijec! Uputila je dovu za sve ucesnike ove akcije i ostavila nam u emanet da vam prenesemo selame. Zaista, hvala Uzvisenom koji brine o svim svojim robovima. Ne mogu a da ne spomenem jedan detalj vezan za posjetu ovoj porodici! Naime, sms poruka je „slucajno“,  a znamo da kod Gospodara nista slucajno nije, zalutala do mene, a u njoj je bila opisana citava situacija ove muhadzirske porodice! Sve sto anm je bilo ciniti u tom trenutku bilo je novac u ruke, put pod noge i trgovacka kolica u ruke! Ovo je samo dokaz da se Allah brine za svoje robove i opskrbljuje ih odakle se oni i ne nadaju!

Druga porodica koju smo posjetili je samohrana majka Hadzira sa svoje dvoje djece! Jedno do njih je cetvrti a jedno treci razred. Naime sestra je iskusana jako teskim i mukotrpnim zivotom. Nakon sto je jedna nasa sestra pokrenula akciju za sestru Hadziru pridruzili smo se istoj te uzeli sebi za obavezu da je zijaretimo, kupimo osnovne potrepstine u vrijednosti od 120 KM i pokucamo na njena vrata. Sestra nas je primila u novoiznajmjljeni stan, rekli bismo malo bolje opremljeni podrum, koji sadrzi jednu sobu i kupatilo! Soba je nazalost bila hladna kada smo stigli, pitali smo sestru cime se grije i sta lozi na sto nam je slegla ramenima i rekla da trenutno nema sto naloziti, tek je tu stigla i sada je anjavznije da ima krov nad glavom. Iskusana je tesim zivotom pracen fizickim asiljem nad njom i njenom djecom ali haval Allahu stanje se polako popravlja. Akcija za kupovinu drva ovoj sestri pokrenuta je na www.muslimanka.net te se nadamo da cemo joj inshaAllah obezbjediti nesto drva dok jos nije zakucala teska zima na njena vrata. Svi koji zele biti dio ove akcije mogu se javiti na nas mail nistesami@gmail.com bilo bi nam drago da nam se pridruzite!

Treca porodica bila je samohrana majka Razija. Kako smo imali samo adresu ove zene, zaputili smo se najprije do Bistrika, tacnije Kamenice kako bismo vidjeli stanje ove zene i ukoliko ono bude uistinu slucaj za niste sami da joj pokupujemo osnovne prehrambene proizvode. Trazeci broj kuce koji smo dobili oko nam se zadrza na jednoj potpuno trosnoj kucici..i prva moja pomisao je i moguce da ovdje neko zivi...pokucamo kad iz kuce stize glas zene koaj pita  ko je? Predstavimo se i zamolimo da nam otvori. Lijepo nas primi zena po imenu Razija! Objasnimo joj o cemu se radi, a ona onako tuzno rece kako joj je pomoc neophodna jer zivi od 27 KM djecijeg doplatka. Otisli smo u market i kupili podmjeru u vrijednosti od 80 KM te istu dostavili Raziji. Posto nas je posala da udjemo, usli smo i malo sjeli i onako usput dok smo sjedili ispricala nam je njenu zivotnu pricu. Zivi sa sinom koji je drug razred, a muz je preselio! Ostali su bez igdje icega te kako nisu imali gdje, smjestili su se u neku kucu u kojoj je nekada stanovao neki cigan. Kuca je bila totalno neuslovna..spomenuh vam na pocetku kako mi je prva pomisao bila „zivi li ovdje ko“ ali Razija je to uredila koliko je mogla. Kaze strahuje svakog dana da se plafon odvali jer krov je unisten i kisa ili snijeg padaju direkt na plocu, ako se plocom moze nazvati, sobe u kojo zive. Nmaju struje ni vode. Zatekli smo svijecu kako gori u sobi u kojoj borave. Ali kako kaze Razija bori se ona kao crv, i zaista se na toj zeni vidi da je borac! Allah  neka je pomogne. Kada smo krenuli mali koji nas je docekao poklonio nam je hedije, dusa mala, nema zaista nema ali mu je srce veliko  i darezljivo!

Cetvrta porodica je porodica iz Kaknja, majka Fadila sa dvije kcerke. Nakon sto smo gledali emisiju na ntv Hayat, uzeli smo podatke i kontaktirali Fadilu. Pitali smo kakvo je stanje i je li se iko javljao naon emisije na hayatu na sto nam je ona odgovorila da se stanje nije bitno promjenilo ali kako su je zvali mnogi ljudi sto iz Bosne sto iz dijaspore te obecali pomoc. Kako je Fadila bila u potrebi za drvima, koja joj jos nisu bila obezbjedjena, jedna nas sestra nam je nabavila broj covjeka koji se bavi prodajom drva, pozvali smo istog i obezbjedili 2m drva za sto smo izdvojili 170 KM! Drva su haval Gospodaru danas stigal do Fadile! Kupili smo iscjepana, krupnije iscjepana, no kada je covjek od kojeg smo kupili drva stigao na adresu sa drvima vidio je da fadila ima neku manu pec pa joj je ta drva dodatno istino. Molimo Allaha da ga nagradi za ucinjeno dobro.

Tako se zavrsila ova dvomjesecna akcija za koju je izdvojeno oko 500 KM! Molimo Gospodara da primi od nas ovo sto cinimo u Njegovo ime, pomogne nas da budemo ustrajni u ovome sto radimo a da iskrenost bude osnov svakog ucinjenog dobra! Allahu pomozi nas i neka nasa djela budu dokazom za nas a ne protiv nas!

Do iduce akcije, ostajte nam zdravi, jakog imana, otvorenog srca a pruzene ruke za svog onog kome je to potrebno, a ako zelite biti dio nasih akcija javite nam se na mail nistesami@gmail.com

 

Ovim izvjestajem uokvirili smo 2008 godinu!

 

Es Selamu alejkum ve rahmetullah

Niste sami
http://nistesami.blogger.ba
05/12/2008 23:09