beats by dre cheap

izvjestaj za mjesec oktobar

Es Selamu alejkum

Svaka zahvala pripada Gospodaru, s.v.t., neka je selam na Njegovog Miljenika Muhammeda, sallallahu alejhi ve Sellem i na sve one koji ga slijede djelom, koji rijec prevode u djelo, a cija su djela samo rad Allaha

Jos jedan mjesec je iza nas, a u mjesecu oktobru napravljenje su cetiri akcije.

 U Sarajevu je bila pokrenuta akcija prikupljanja novcanih sredstava za lijecenje djevojcice, koju eto tek sto zapoce zivot na ovom dunjaluku Allah iskusa bolescu. Vec smo par puta bili ucesnici ovakve vrste akcija te smo se i ovaj put, prikljucili jednoj ekipi koja je ucestvovalo u akciji, iz budzeta izdvojili 100 KM te uplatili na racun namjenjen za lijecenje ove djevojcice. Gospodara molimo da olaksa bolesnom i podari mu snage da se bori sa onim cima ga Gospodar kusa.

Kao sto ste i navikli, paket prehrambenih proizvoda pronasao je, i ovog mjeseca,  put do vrata jednog dede Abdullaha. Zivi dedo sam u Vogoscanskom kraju,  a za nejga smo saznali od predsjednika mjesne zajednice. Pokupovali smo osnovne potrebstine te iste proslijedili dedi.

Paket proizvoda dostavili smo i do drugog dede  Abdurahmana i njegove hanume. Posjetismo ova dva posebna insana i zatekosmo ih u plaho lijepoj atmosferi. Nakon sto smo se poselamili s njima ulazeci u sobu da malo sjednemo cujemo kako iz sobe dopire ucenje Kur*ana. Lijep i poseban osjecaj, soba topla i sve sto se cuje u njoj je Allahova rijec, a oni...nasmijanih lica odmaraju dusu. Sjedosmo s njima malo, i uvidjesmo koliko su danas stari ljudi zeljni drustva i razgovora. Pa dragi nasi posjetioci ako imate starijeg dedu ili nanu u svom komsiluku, kupite kahve i sto god slatko pa otidjite mahsuz da s njima sjednete, nemojte im samo to dostaviti jer oni nisu zeljni toga u vrecici vec drustva i ragovora, sjetite se da cemo i mi inshaAllah biti u tim danima i sjetite se nagrade od Gospodara za tu posjetu. Posjetite da biste bili posjeceni, Allah vas nagradio!  Lijepih li dova ova dva posebna insana.

Za pomoc nam se obratila nasa sestra kojoj smo u ovim zimskim danima platili plin, kako joj ne bi bio iskljucen. Elhamdulillah duga vise nema, a inshaAllah da Allah pomogne sestru i olaksa joj iskusenja u kojima se trenutno nalazi, amin

Toliko za ovaj mjesec, inshaAllah naredni mjesec nam je Bajram, imamo nekih planova pa molimo Gospodara da nam da zdravlja da ih sprovedemo u djelo!

Budite dio akcija koje sprovodimo, podsjecam vas da svkog mjeseca izdvajamo samo 5 KM a od prikupljnog obicno pravimo prehrambene pakete te iste dostavljamo porodicama koje su u potrebi za istim. Molimo Allaha da da nagradi svakoga ko je dio ovog projekta i ko izdvaja iz svog imetka i dijeli drugima.

Za kraj ostavljamo jednu zanimljivu pricu: Prepirali su  se bogati i siromasi koga vise Allah voli, pa vele bogatasi:“Allah vise voli nas, jer mi smo Njegovi robovi koji imaju imetka, pa taj imetak mogu dijeliti na Allahovom putu, a Allah voli one koji djele“  a na to im siromasi vele:“Allah vise voli nas, jer On, Gospodar Uzviseni, uzima od vas i daje nama“ :-)

Zaista Allah voli i bogatog i siromaha u cijem srcu ima ljubavi prema Njemu, bogat je iskusenje siromahu, a i siromah bogatom. Da nema bogatog ko bi djelio, da nema siromaha kome bi se djelilo? Pa inshaAllah borimo se da ako smo bogati djelimo u ime Allaha i kazemo na to elhamdulillah imat cemo jos vise, a ako smo od siriomaha strpimo se i opet recimo elhamdulillah! A zar vjernik moze biti siromah, kad ima Allaha. Jer uistinu je to najvece bogatstvo! Budimo zahvalni Allahu, budimo zahvalni robovima Njegovim koje On Uzviseni salje da nas obraduju, i zapamtimo...ko nije zahvalan ljudima taj nije zahvalan ni Allahu!!

Gospodaru ucini nas zahvalnim, zadovoljnim i vazda sretnim jer mi uistini jesmo sretnici kad smo Tvojom voljom dobili Tebe za Gospodara!

Es Selamu alejkum ve rahmetullah

Niste sami
http://nistesami.blogger.ba
18/11/2008 23:36