Niste sami 2009/04

Niste sami

Svaka zahvala pripada samo Allahu s.v.t. i neka je selam i salavat na naseg Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve Selem

14.04.2009.

Izvjestaj za mjesec Februar, 2009

Es Selamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,

sva hvala pripada Allahu Gospodaru svjetova, neka je selam i salavat na naseg miljenika poslanika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem.

Prije svega trazimo halala od vas koji cekate nas izvjestaj vezano za aktivnosti koje obavljamo,
zbog fakultetskih i drugih obaveza nismo bili u mogucnosti postaviti izvjestaj ranije.
U mjesecu februaru smo posjetili dvije porodice, prva porodica je nasa sestra u islamu,
samohrana majka cetvero djece, na koju smo naletili "slucajno" , a znamo da kod Allaha slucajnosti nema, te saznali za tesku situaciju u kojoj se ona sa svojom porodicom nalazi.
Zive u jako losim uslovima, nema posla, nikakva primanja od drzave, jedino sto ponekad zaradi je kad je neko zovne da pocisti stan ili pomogne oko cuvanja djeteta.
Ovoj porodici smo uzeli namirnice u vrijednosti od priblizno 100 KM, te jako obradovali malu djecicu koja su nas sa veseljem docekali u stanu u kojem zive. Hvala Allahu, swt, koji nas je uputio na ovu porodicu, te nam omogucio da im dostavimo nafaku koju im je On, Uzviseni propisao.

U mjesecu februaru smo takodjer odlucili na aktivnost koju nase sestre iz brizne ruke sprovode vec duze vrijeme. Naime, nakon sto smo saznali za nasu sestru Muniru i situaciju u kojoj se nalazi, dali smo joj prijedlog da joj preko nase sestre Lejle iz Egipta nabavimo mahrame i rukave, a da iste sestra proda (kako nam je sama rekla ima iskustva u tome) po cijeni koju sama odredi. Ukoliko bi se ovo pokazalo kao dobra nacin da sestra zaradi novac, nastavili bismo insaAllah biti posrednici u nabavci robe za sestru od nase Lejle! Ovaj mjesec naruceno je 60 mahrama i 40 pari rukava za sto je zajedno sa postarinom potroseno 170 eura! Mahrame su zaista predivne, lijepih dimenzija i sirokog izbora boja kao i rukavi! Molimo Allaha da sestri olaksa stanje u kojem se trenutno nalazi (naime sestra nam se u zadnjem periodu jako razbolila, ali se nadamo da ce Gospodar popraviti njeno stanje) i podari joj hairli trgovinu!
Covjek ne moze a da ne bude subjektivan kada su u pitanju ovi izvjestaji, pa i ovaj put ne mozemo a da ne napisemo da je sestra Munira zaista posebna zena! MasaAllah cuvar je islama uzajedno sa svojom djecom i zaista dok s njom sjedite toplina oko duse! To je insan koji nije opterecen dunjalukom...treba je upoznati...takvih sestara i takvog drustva zedni smo svi. Allah joj svako dobro dao,njen hal olaksao i snagu u ovim teskim danima joj podario! Hvala Gosodaru kad nas je pocastio da je sretnemo!
 
Molim Allaha da nam ukabuli nasa djela, da nas ucini od robova njegovih kojima je On, Uzviseni zadovoljan. Amin.

Ukoliko nam se zelite pridruziti, javite nam se na mail : nistesami@gmail.com
Da vas Allah, swt, nagradi. Amin.

Es Selamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Niste sami
<< 04/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Ukoliko nam se zelite pridruziti, javite se na mail nistesami@gmail.com

sadaka kroz ajet i hadis Poslanika sallallahu alejhi ve Sellem

ovdje se rodila ideja ovog projekta, pa bujrum posjetite nas


Bujrum, javite nam se i ovako :)POSJETITE

BROJAC POSJETA
38272

Powered by Blogger.ba

Got My Cursor @ 123Cursors.com