Izvjestaj za mjesec Februar - Niste sami

Niste sami

Svaka zahvala pripada samo Allahu s.v.t. i neka je selam i salavat na naseg Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve Selem

10.03.2008.

Izvjestaj za mjesec Februar

Es Selamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,

 

I mjesec Februar je Allahovom voljom protekao dobro. Naša prva porodica ovog mjeseca je bila sestra Sedina, samohrana majka jedne prekrasne curice koja ide u skolu. Ovu porodicu smo ranije posjecivali, a ovaj mjesec nam je jedna sestra javila da se opet nalaze u jako teskoj situaciji, te smo odlucili, Allahovom voljom I odredjenjem, da se zaputimo tamo. Kupili smo im namirnica u vrijednosti od 99,38 KM. Popile smo kahvu zajedno, prozborile koju, sestra nam je proucila dovu da nas Allah, swt, sve obilato nagradi, nakon cega smo se zaputili nasoj drugoj porodici, porodici Kovac.

 

Naime, I u ovom slucaju radi se o porodici koja je I ranije bila posjecivana. To je porodica ciji muz radi u Njemackoj, pisali smo da je teski bolesnik od pluca, a skoro smo doznali I da je taj insan u bolnici tesko bolestan, te da ga neko vrijeme nece biti kuci, te da nece biti u mogucnosti raditi I izdrzavati svoju porodicu. Odlucili smo im pokupovati namirnice u vrijednosti od 100 KM te se zaputiti na njihova vrata. Prva reakcija koja nas je dojmila je bila reakcija njihovog najmladjeg sina, koji je u osnovnoj skoli, kad nas je stidljivo pogledao I rekao: “Jeste li nam to opet donijeli svasta da jedemo” ! Njegova radost se vidjela, a I njegova nestrpljivost da zaviri I pogleda u kese nas je slatko nasmijala. Zaista, djeca se najiskrenije raduju. Hvala Allahu, koji ih obradova.

 

Nasa treca porodica ovog mjeseca je bila porodica koja je u pozaru koji je izazvan eksplozijom plinske boce, ostavila brata I sestru sa djecom bez krova nad glavom I bez stvari. Ovoj porodici smo na racun uplatili iznos od 100 KM, s nadom d ace im Allah olaksati njihovu kusnju i potpomoci ih u ovoj teskoj  situaciji. Amin.

 

Nas standardni iznos od 30 KM je uplacen na racun malog mujezina, iz Zenice.

 

Uz dovu Allahu da nam ukabuli nasa djela, nase sadake, pozivamo vas da nam se pridruzite da zajednicki Allahovom voljom nastavimo sa ovim nasim malim akcijama.

 

Es Selamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Niste sami
<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ukoliko nam se zelite pridruziti, javite se na mail nistesami@gmail.com

sadaka kroz ajet i hadis Poslanika sallallahu alejhi ve Sellem

ovdje se rodila ideja ovog projekta, pa bujrum posjetite nas


Bujrum, javite nam se i ovako :)POSJETITE

BROJAC POSJETA
38272

Powered by Blogger.ba

Got My Cursor @ 123Cursors.com